Flaş Flaş! Yunanistan Mahkemesi’nden 8 FETÖ’cüden 1’i Hakkında Skandal Karar

Flaş Flaş! Yunanistan Mahkemesi’nden 8 FETÖ’cüden 1’i Hakkında Skandal Karar

Yunanistan Mahkemesi’nin ülkelerinde bulunan 8 FETÖ’cüden 1’inin serbest bırakılması kararı aldığı öğrenildi.

Gündem Haberleri - 2018-04-19 15:18:05

Yunanistan Mahkemesi’nin ülkelerinde bulunan 8 FETÖ’cüden 1’inin serbest bırakılması kararı aldığı öğrenildi. 

Yunanistan Mahkemesi yine bir skandal karar daha adım attı ve ülkelerinde bulunan 8 FETÖ’cüden 1’ini serbest bırakma kararı aldı. 

GEREKÇE 18 AYLIK SÜRENİN DOLMASI

Geride bıraktığımız günlerde, Yunanistan Adalet Bakanı Kondonis’in yaptığı açıklamalarda, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Yunanistan’a kaçan 8 FETÖ’cü asker hakkında hukuki sürecin değerlendirildiğini ve bu 8 FETÖ’cü asker için gözaltında tutulacakları azami sürenin Mayıs’ta dolacağı belirtilmişti. Kondonis, ’18 aylık sürenin dolmasından sonra serbest bırakılmalarını engelleyen bir sebep bulunmuyor.’ demişti.

HELİKOPTERLERLE YUNANİSTAN’A KAÇMIŞLARDI

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında 8 FETÖ’cü asker helikopterle Yunanistan’a kaçmış ve bu zamandan beri Yunanistan’da yer almıştı. Öte yandan Yunanistan Adalet Bakanı Kondonis, FETÖ’cü askerlerin gözaltı sürelerinin uzatılıp uzatılmaması hakkındaki bir soruya olumsuz yanıt vererek söz konusu askerlerin 18 aylık gözaltı sürelerinin dolmasının ardından serbest bırakılmalarını engelleyen bir sebep bulunmadığını belirtmişti. 

TÜRKİYE’NİN İADE TALEPLERİ REDDEDİLMİŞTİ

Öte yandan FETÖ 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında helikopterle Yunanistan’a kaçan 8 darbeci askerin Türkiye tarafından Yunanistan’a yapılan iade talepleri sürekli olarak reddedilmişti. Son olarak yapılan iade talebinin itirazı sonrasında Danıştay tarafından 4 Mayıs’ta karar verileceği açıklanmıştı. Yunan yargısı Türkiye’nin firari 8 FETÖ’cü askerin iade talebini üçüncü kez reddetmişti.

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER