Son Dakika! Cumhuriyet Gazetesine Operasyon! Genel Yayın Yönetmeni Gözaltında

Son Dakika! Cumhuriyet Gazetesine Operasyon! Genel Yayın Yönetmeni Gözaltında

Son Dakika! Cumhuriyet Gazetesine Operasyon! Genel Yayın Yönetmeni Gözaltında
Son Dakika! Cumhuriyet Gazetesine Operasyon! Genel Yayın Yönetmeni Gözaltında

Cumhuriyet gazetesi yöneticileri ve yazarlarına yönelik sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. Gazetenin İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, yazar Hikmet Çetinkaya ve yazar Güray Öz'ün evlerinde arama yapıldı.

KADRİ GÜRSEL İÇİN DE GÖZALTI KARARI ÇIKARTILDI

İlerleyen saatlerde Cumhuriyet gazetesi danışmanı ve yazarı Kadri Gürsel ile muhasebe müdürü Günseli Özaltay hakkında da gözaltı kararı çıkarıldı. Polis, Gürsel'in evinde arama yapıyor.

GÖZALTILAR VAR

Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, avukat Bülent Utku, çizer Musa Kart, yazarlar Hikmet Çetinkaya, Aydın Engin, Güray Öz ve Mustafa Kemal Güngör'ün de aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

İşte gözaltı kararı bulunan isimler ve gözaltına alınanlar:

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu - Gözaltında

Cumhuriyet Kitap eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay - Gözaltında

Yazar Hikmet Çetinkaya - Gözaltında

Yazar Aydın Engin - Gözaltında

Yazar Güray Öz - Güray Öz - Gözaltında

Yazar Hakan Kara - Gözaltında

Gazeteci Nebil Özgentürk - Yurtdışında

Karikatürist Musa Kart - Gözaltında

Avukat Akın Atalay Cumhuriyet Vakfı İcra Kurulu Başkanı - Yurtdışında

Avukat Bülent Utku Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurul Üyesi - Gözaltında

Avukat Mustafa Kemal Güngör Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurul Üyesi - Gözaltında

Önder Çelik Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurul Üyesi - Gözaltında

Bülent Yener Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurul eski üyesi - Gözaltında

Mali Müşavir Eser Sevinç Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurul Üyesi - Gözaltında

Cumhuriyet Gazetesi Danışmanı ve Yazarı Kadri Gürsel

"ASIL KARİKATÜR BU"

Gözaltına alınan çizer Musa Kart, "Yıllarca FETÖ ve PKK'ya karşı yüzlerce karikatür çizdim; şimdi bundan alındım karikatür bu" dedi.

Avukatıyla teslim olmaya giden Kart, gazete önünde şu açıklamayı yaptı:

"Yıllardır bu ülkede yaşadıklarımızı karikatüre dönüştürmeye çalışıyorum. Ama inanın şuan kendim bir karikatürün içerisinde yaşıyorum, öyle hissediyorum. Bugüne kadar FETÖ ve PKK ile ilgili yüzlerce binlerce karikatür çizdim. Ama bugün öne sürülen gerekçeye baktığımızda gerçekten bir komiği yaşıyoruz. Yaşanan gülünç bir durum. Bu tabloyu vicdan sahibi insanların kabul etmesi mümkün değildir. Sadece karikatür çizdiği için bugün gözaltına alınıyorum. Herkes bu tabloyu yerli yerine oturtacaktır, diye düşünüyorum. Şu anda 6-7 tane gözaltına alınan arkadaşlarımız var. Ben de teslim olmaya gidiyorum. Saklanılacak, kaçırılacak bir şey yok. Yazdığım çizdiğim herkesin gözü önünde… Sabah 5 sıralarında evimi aradılar. Hukukçu arkadaşlarım gazeteye gelip, buradan gitmemin daha uygun olacağını söylediler. Bir karikatüristin gözaltına alındığı ana Başkanlığın resmen ilan edildiği anlamına geliyor. Hepimize hayırlı uğurlu olsun, Tayyip Erdoğan'ın başkanlığı…"

"CUMHURİYET'TE ÇALIŞIYORUM YETMEZ Mİ?"

Yine gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi yazarı Aydın Engin de, sağlık kontrolünden geçirilirken gazetecilerin "Neden gözaltına alındınız?" sorusuna "Cumhuriyet'te çalışıyorum yetmez mi?" diye cevap verdi.

OPERASYONUN DETAYLARINI SABAH GAZETESİ VERDİ

İktidara yakın Sabah gazetesinin geçtiği detaylara göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca gazete yöneticisi 13 isim hakkında gözaltı kararı verildi. Dosyadaki toplam şüpheli sayısının 15 olduğu Orhan Erinç'in yaşlı olması sebebiyle sadece evinde arama yapılacağı, Can Dündar'ın ise yurtdışında firari olduğu bilindiğinden hakkında yakalama kararı çıkarıldığı belirtildi.

Kemal Kılıçdaroğlu: Gazeteciler, Ses Çıkarmazsanız Sıra Size Gelir

5 GÜNLÜK AVUKAT YASAĞI

Gözaltına alınan Cumhuriyet yazar ve yöneticilerine beş gün boyunca avukat yasağı konuldu.

GÖZALTI LİSTESİ

CHP milletvekili Barış Yarkadaş da gözaltı listesini sosyal medyadan paylaştı.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan konuyla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada "Cumhuriyet Gazetesi ve Cumhuriyet Vakfı yöneticileri hakkında, "FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçlarından bir kısım şüpheliler hakkında soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Başsavcılıktan yapılan açıklama şöyle:

"Yenigün Haber Ajansı Basın ve Yayıncılık Anonim Şirketi (Cumhuriyet Gazetesi) ve gazetenin imtiyaz sahibi konusundaki Cumhuriyet Vakfı yöneticileri hakkında, PKK/KCK ve FETÖ/PDY Terör örgütlerine müzahir olduklarına, 02/04/2013 tarih ve 2013/4 sayılı yönetim kurulu toplantısında alınan vakıf üyeliğine seçim kararının usulsüz olduğuna, 15 Temmuz darbe girişiminden kısa bir süre öncesinde darbeyi meşrulaştırıcı yayınlar yapıldığına dair iddia ve tespitler üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca 'FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' suçlarından bir kısım şüpheliler hakkında 18/08/2016 tarihinde soruşturma başlatılmıştır.

Soruşturma kapsamında alınan MASAK Vakıflar Genel Müdürlüğü ve bilirkişi raporları doğrultusunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunun talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinden şüpheliler hakkında arama ve gözaltı kararı alınmış olup soruşturma işlemlerine devam edilmektedir."

TGC: CUMHURİYET'E OPERASYONU PROTESTO EDİYORUZ

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu da yaptığı açıklamayla Cumhuriyet Gazetesine yönelik operasyonu ve gözaltıları protesto etti. TGC Yönetim Kurulunun açıklamasında şu görüşler yer aldı:

"Cumhuriyet Gazetesi'ne, yöneticilerine, yazarlarına, çalışanlarına yönelik operasyon kabul edilemez. Bu operasyon basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne yeni bir darbedir. Cumhuriyet Gazetesine yapılan operasyonu protesto ediyoruz.

İktidara yakın olmayan her medya kuruluşunu 'FETÖ ile bağlantısı var' diye suçlayarak operasyonlar yapılması kamu vicdanını yaralamaktadır. Başbakanın 'OHAL'i devlete ilan ettik, Millete değil' demesine rağmen çıkarılan kararnameler ile yine medya kuruluşları ve gazeteciler OHAL'in mağduru haline getirilmiştir."

CHP'Lİ VEKİL PAYLAŞTI

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş da, Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyon başlatıldığını duyurdu. Yarkadaş, twitter'da Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu'nun gözaltına alındığı bilgisini paylaştı.

Yarkadaş, twitter'da "Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyon başlatıldı. Murat Sabuncu gözaltına alındı. Güray Öz ve Akın Atalay'ın evi aranıyor" diye yazdı.

İşte o tweet:

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama