OHAL 7. Kez Mi Uzatılıyor? Gözler O Güne Çevrildi

Olağanüstü Hal’in 7. kez uzatılması teklifi TBMM’de Çarşamba günü görüşülerek karara bağlanacak.

OHAL 7. Kez Mi Uzatılıyor?  Gözler O Güne Çevrildi
OHAL 7. Kez Mi Uzatılıyor?  Gözler O Güne Çevrildi Hasan Vural Topbaş

Olağanüstü Hal’in 7. kez uzatılması teklifi TBMM’de Çarşamba günü görüşülerek karara bağlanacak. 

15 Temmuz hain darbe gecesinin hemen ardından tarihler 21 Temmuz 2016 yılını gösterirken ilan edilen OHAL’in 19 Temmuz 2018 yılında süresinin dolacağı biliniyor. OHAL, bu zamana kadar 6 defa uzatıldı. OHAL’in 7. kez uzatılması teklifi meclise sunulacak. Söz konusu OHAL’in uzatılmasıyla ilişkili MGK’nın Pazartesi günü tavsiye kararı alınacağı ve kararın Bakanlar Kurulu’nda imzalanmasının ardından teklifin 18 Nisan 2018 Çarşamba gününde TBMM’ye geleceği öğrenildi.

OHAL DEVAM EDECEK Mİ?

Öte yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın yaptığı açıklamalarda, ülkenin içinde bulunduğu şartlara bakıldığında OHAL’in devam etmesi gerektiğini söyledi. Seçime OHAL ile girilecek söyleminin doğru olmadığını söyleyen Yazıcı, bunun anayasal bir hak olduğunu ve gerektiği takdirde uygulanacağını aktardı. Şimdilerde OHAL’in sonuna gelindiğini hatırlatan Yazıcı, ‘Bence devamı gelecektir.’ dedi.

DEVLET BAHÇELİ’DE UZATILSIN DEMİŞTİ

Aynı zamanda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’de MHP grup toplantısında yaptığı açıklamada, OHAL’in uzatılması gerektiğini söylemiş ve OHAL’in kalkmasını isteyenlere sert ifadeler kullanmıştı. ‘Tehdit geçmedi ki OHAL’e son verelim’ diyen Bahçeli, ‘OHAL’i kaldırmaya teşebbüs cinayettir, cüretkar bir gafilliktir.’ diyerek OHAL’in halihazırda Türkiye gerçeğinin yansıması olduğunu söylediği ve devam ettirilmesinin milli bir zorunluluk olduğunu belirttiği öğrenilmişti. Bahçeli, ‘FETÖ’cüler temizlenmeden, tehdit ve tehlikeler bitmeden OHAL bitmez, bitemez, bitmemelidir.’ demişti.

 

OHAL TBMM Erdoğan OHAL Uzatılacak mı OHAL ne zaman bitecek AK Parti Devlet Bahçeli Hayati Yazıcı FETÖ
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama