43 Gündür Firari Olan Hasan Akar Tutuklandı

Sosyal medyada çıkan görüntülerinden dolayı “Atatürk’ün hatırasına alenen küfür etme” ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan aranan ve 43 gündür kayıp olan Hasan Akar, Bakırköy Adliyesi’ne gelerek teslim oldu. Akar, Silivri Cezaevi’ne gönderildi. İşte detaylar…

43 Gündür Firari Olan Hasan Akar Tutuklandı
43 Gündür Firari Olan Hasan Akar Tutuklandı Hasan Vural Topbaş

Sosyal medyada çıkan görüntülerinden dolayı “Atatürk’ün hatırasına alenen küfür etme”  ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan aranan ve 43 gündür kayıp olan Hasan Akar, Bakırköy Adliyesi’ne gelerek teslim oldu. Akar, Silivri Cezaevi’ne gönderildi. İşte detaylar…

Sosyal medyada çıkan görüntüleri olay olan ve bu bağlamda Atatürk’e hakaret suçundan dolayı hakkında yakalama kararı çıkartılan Hasan Akar, 43 gündür bulunamıyordu ve firari durumdaydı. Akar, bugün ise bu firariliğine son verdi ve Bakırköy Adliyesi’ne gelerek teslim oldu. Mahkemeye çıkarılan Akar ise tutuklandı. 

ÜSLUBUM YANLIŞTI

43 gündür aranan ve bugün ise Bakırköy Adliyesi’ne gelerek teslim oldu. Akar, daha sonra ise Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarıldı. Sosyal medyada çıkan görüntülere ilişkin konuşan Akar, o ortamda oturan bir genci sorduğu soru karşısında okuduğu kitaplara göre cevap verdiğini söyledi. Akar, "Ben de o anda ihtiyari ve irademin dışında dini hassasiyetimle söyledim. Bazı kitaplar böyle olduğu için nakil yaptım. Atatürk ile ilgili üslubum yanlıştı. Bilerek böyle bir suç işlemedim" dedi. Bu açıklamasından sonra ise Akar, beraat talebinde bulundu. 

SİLİVRİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

43 gün ardından teslim olan ve hakim karşısına çıkartılan Akar, “Atatürk’ün hatırasına alenen küfür etme”  ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlarından dolayı tutuklandı ve Silivri Cezaevi’ne gönderildi. 

 

Hasan Akar Atatürk Silivri Silivri Cezaevi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama