Sigaraya Zam Mı Geliyor? Maliye Bakanı Ağbal’dan Net Açıklama

Maliye Bakanı Naci Ağbal’dan gündeme ilişkin açıklamalar geldi. Yıl sonundaki hedeflenen enflasyon oranına ulaşılması için tütünde ve sigara da oluşacak zamlar hakkında konuşan Ağbal, şu anlık bu planlamadan vazgeçildiğini belirtti. Ağbal, "Maliye politikası araçları kullanılırken enflasyon öncelikli hedefler arasında olacak" dedi. İşte detaylar…

Sigaraya Zam Mı Geliyor? Maliye Bakanı Ağbal’dan Net Açıklama
Sigaraya Zam Mı Geliyor? Maliye Bakanı Ağbal’dan Net Açıklama Hasan Vural Topbaş

Maliye Bakanı Naci Ağbal’dan gündeme ilişkin açıklamalar geldi. Yıl sonundaki hedeflenen enflasyon oranına ulaşılması için tütünde ve sigara da oluşacak zamlar hakkında konuşan Ağbal, şu anlık bu planlamadan vazgeçildiğini belirtti. Ağbal,  "Maliye politikası araçları kullanılırken enflasyon öncelikli hedefler arasında olacak" dedi. İşte detaylar…

Maliye Bakanı Naaci Ağbal’dan Bakanlar Kurulu’nda alınan kararlarla ilgili olarak çok önemli açıklamalar geldi. Ağbal, daha önceden planlanan sigaradaki vergi zammından şimdilik vazgeçildiğini söyledi.

BAKANLAR KURULU KARARIYLA VERGİ ZAMMI YOK

Sigara ve tütünde vergi zammı gündeme gelmiş ve hükümet bu konuda bazı çalışmalar gerçekleştirmişti. Bu konuda ise Maliye Bakanı Naci Ağbal en net açıklamayı yaptı ve zam olup olmayacağı konusundaki soru işaretlerini ortadan kaldırdı. Ağbal, yıl sonunda hedeflenen enflasyon oranına ulaşılabilmesi için şu anlık sigara ve tütünde vergi zammı olmayacağını açıkladı. Ayrıca Ağbal, para ve maliye politikalarını da özenli bir şekilde yürüttüklerini dile getirdi.

Zam içinse Ağbal, "Sigara, enflasyon sepeti içinde önemli bir yekün oluşturuyor. Geçen sene de sigara fiyatlarında artışlar meydana geldi; o da 2016 enflasyonunu etkiledi ve 2017'de baz etkisi yarattı. Bu sene bu kaynaktan gelebilecek enflasyonist etkileri ortadan kaldırmak amacıyla Bakanlar Kurulu kararıyla vergi artışı yapmamaya karar verdik." dedi. 

Resmi gazetede de yayınlanmasıyla birlikte Temmuz ve Aralık döneminde sigaraya zam olmayacağı resmi olarak da açıklandı.

 

Maliye Bakanlığı Naci Ağbal ekonomi sigara sigaraya zam olacak mı bakanlar kurulu zam enflasyon
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama