Bir Kilo Simiti 17 Dolara Satıyoruz

Bir Kilo Simiti 17 Dolara Satıyoruz

Bir Kilo Simiti 17 Dolara Satıyoruz
Bir Kilo Simiti 17 Dolara Satıyoruz

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) organize ettiği İnovasyon Haftası etkinliklerinin Adana ayağı dün Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) ev sahipliğinde başladı. Bu yıl 'Sınırsız İnovasyon, Sınırsız Potansiyel' başlığıyla gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında gün boyunca paneller düzenlendi. Türk İş Dünyası panelinde konuşan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Sanayi 4.0'ın önemine dikkat çekti.

"SİMİTİN KİLOSU 17 DOLAR"

Dünyanın Sanayi 4.0'a koştuğunu anlatan Özdemir, "Büyük hedefleri olan bir ülke olarak geri kalamayız. Üniversitelerimizle el ele verirsek, Ar-Ge yatırımlarını sürdürürsek bunu başarabiliriz." dedi. Simit Sarayı Onursal Başkanı Haluk Okutur ise Türkiye'nin ihracatta kilogram fiyatının 1.5 dolar olduğunu hatırlatıp, kendilerinin simitin kilogramını dünyaya 17 dolara sattıklarını söyledi.

İSTİHDAM BORÇLUYUZ

Okutur, "22 ülkede 100'den fazla mağazamız var. Her hafta 5-6 mağaza açmaya devam ediyoruz. 75 milyon dolar ihracatımız var. Simit gibi bir üründe bu yapıldıysa kim bilir siz neler yapabilirsiniz." dedi. Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emine Sabancı Kamışlı toplantıda yaptığı konuşmada şirketin yeni projelerini anlattı. Emine Sabancı Kamışlı, genç işsizlik konusunda araştırmalar yaptıklarını belirterek, "Sadece burs vermek yetmiyor. Masraflarını karşıladık Anadolu'daki üniversitelerden mezun gençleri STK'larda işe yerleştirdik. Bunun için 20 milyon TL ayırdık." dedi. AKİB Başkanı Zeki Kıvanç ise geçen yıl 10 bin kişinin ziyaret ettiği etkinliğe bu yıl 14 bin kişi beklediklerini söyledi. Kıvanç, "Adana sanayisinin değişmeye, kendini yeniden tanımlamaya ihtiyacı var." dedi. (Kaynak: Sözcü)

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama